Skip Sidebar

Over ons

De energieprijzen stijgen en sommige inwoners komen in financiële problemen. Zij kunnen zich aanmelden voor hulp bij energiebesparing in de woning. Deze actie is opgezet door GKv Het Kruispunt, Dorpen ...

ArmoedebestrijdingNatuur & MilieuBuurt & omgeving
Deel
Bespaarhulp Energiearmoede

Bespaarhulp Energiearmoede

Taak · 2–4 uur
Flexibele locatie
KlussenBegeleiding
ArmoedebestrijdingNatuur & MilieuBuurt & omgeving
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
GKv Het Kruispunt, Dorpen van Morgen en de Gemeente Dalfsen
#50133
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/energiearmoede/activiteiten/Bespaarhulp-Energiearmoede/50133 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op aanvraag/afroep bezoek je een woning in je eigen dorp en bekijkt/overlegt welke eenvoudige besparingsmogelijkheden er zijn.

Uitgebreide omschrijving

Eenmalige opname van besparingsmogelijkheden in de woning


Wat ga je doen?

Aan de hand van een checklist loop je met de bewoner door het huis. Samen bespreek je mogelijkheden voor energiebesparing en vermeld deze op de kluslijst. Het gaat dan bijvoorbeeld om tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen of een brievenbusborstel. Ook bespreek je wat de bewoner zelf kan doen om te besparen. Vervolgens gaat een Klusser uit het team aan de slag met de kluslijst om de materialen te halen en de werkzaamheden uit te voeren. Vooraf krijg je een instructie en waar nodig is er begeleiding (bijvoorbeeld een taalhulp).


Wat heb je nodig?

  • Affiniteit met de doelgroepen (statushouders en mensen die het financieel lastig hebben)
  • Enige kennis van mogelijkheden voor energiebesparing in de woning.


Dit project is een initiatief van GKv Het Kruispunt, Dorpen van Morgen en Gemeente Dalfsen.

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over GKv Het Kruispunt, Dorpen van Morgen en de Gemeente Dalfsen

De energieprijzen stijgen en sommige inwoners komen in financiële problemen. Zij kunnen zich aanmelden voor hulp bij energiebesparing in de woning. Deze actie is opgezet door GKv Het Kruispunt, Dorpen van Morgen en de gemeente Dalfsen. Een Bespaarhulp loopt met de bewoner door het huis en maakt een kluslijst voor snelle energiebesparende maatregelen. Een Klusser haalt vervolgens de materialen en voert de werkzaamheden uit. Gemeente Dalfsen betaalt de materialen. We kunnen nog wat Bespaarhulpen en Klussers gebruiken!