Maatjes

Home Start

Home-Start is een wereldwijd programma voor opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen. Heb jij ervaring met opvoeden en wil je jouw kennis en ervaring delen met ouders en hen op een vriendschappelijke en praktische manier ondersteuning bieden bij het opvoeden van kinderen?

Wandelmaatje

Maak je graag een ommetje of liever een flinke wandeling en wil je dat met iemand anders doen? Jij kan het verschil maken voor iemand door je aan te melden!

Ik wil helpen!

Iemand bezoeken, samen boodschappen of een spelletje doen, de hond uitlaten. Als je iets voor een ander wilt betekenen, kan je hier je hulp aanbieden.

Klusvrijwilliger

Ben jij die handige klusser die wel een keer een uurtje iets voor een ander wil doen? Een schilderijtje ophangen, een kleine reparatie doen, elektronica afstellen etc. Meld je aan en maak iemand blij!

Taalcoach/-vrijwilliger

Wil jij met een anderstalige in gesprek? Wil je iemand wegwijs maken in de samenleving? Word dan taalvrijwilliger. Samen oefenen jullie de Nederlandse taal op een laagdrempelige manier. Zo leren jullie elkaar en elkaars wereld kennen. Taalcoaching vergroot je wereld!

Tuinmaatje

Wij zoeken mensen met groene vingers en die het leuk vinden om in de tuin te werken en die het leuk vinden om een babbeltje te maken met de aanvrager en waar nodig een luisterend oor te bieden. 

Digimaatje

Ondersteun mensen bij het onder de knie krijgen van digitale basisvaardigheden zoals het omgaan met de computer, e-mail, social media en werken met DigiD.

Voorleesexpress

Word voorlezer van de VoorleesExpress en help kinderen leesvaardiger te worden. Door voorlezen zet je in op gelijke kansen in het onderwijs. Plezier in (voor)lezen is heel belangrijk: samen lezen is leuk en gezellig!