Skip Sidebar

Over ons

De coöperatie Nieuwleusen Synergie is in 2012 opgericht door een groep enthousiaste inwoners van Nieuwleusen. Het doel van Nieuwleusen Synergie is om het dorp Nieuwleusen leefbaar (en betaalbaar) te ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingKunst & cultuur
Deel
Vrijwilligers gevraagd bij Kringloopwinkel Deuroe Veuroe

Vrijwilligers gevraagd bij Kringloopwinkel Deuroe Veuroe

Structureel werk · Flexibele uren
De Grift 17, 7711 EP Nieuwleusen, Nederland
Gastheer/vrouwKlussenWinkelCoördinerenAdministratieSociaal contact
Natuur & MilieuBuurt & omgevingKunst & cultuur
Deze vacature is verlopen
Activiteit Delen
Nieuwleusen Synergie
#74895
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/deuroe-veuroe-Nieuwleusen-Synergie/activiteiten/Vrijwilligers-gevraagd-bij-Kringloopwinkel-Deuroe-Veuroe/74895 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Lijkt het je leuk om bij onze gezellige kringloopwinkel Deuroe Veuroe te werken?

Uitgebreide omschrijving

Je kunt bij ons aan de slag op verschillende dagen en de hoeveelheid uren passen we aan bij jouw wensen. Er is bijvoorbeeld iemand die 1 dagdeel per maand werkt. We hebben verschillende afdelingen waar je mee kunt werken.

 

Wat kun je bij ons doen?

Binnen ons team maken we een verdeling van de verschillende werkzaamheden. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met taken bij de inbreng. Natuurlijk zijn er ook volop klussen in onze winkel. Hieronder zie je per onderdeel welke taken er zoal zijn.

 

Werkzaamheden bij de inbreng zijn:

Sorteren van ingebrachte spullen, prijzen en soms schoonmaken van artikelen, werkruimte netjes houden, testen van elektronische artikelen, slopen van kapotte materialen, artikelen in elkaar zetten. We hebben een vrachtauto voor het halen en brengen van meubels en andere spullen bij de klanten. Ook zorgen we voor een aantrekkelijk aanzicht van onze locatie. Daarom zijn er ook volop tuinwerkzaamheden zoals schoffelen en onkruid wieden.


Werkzaamheden in de winkel:

Prijzen en in de winkel brengen van allerlei artikelen, kleding sorteren en in de winkel brengen, boeken prijzen en in de boekenhoek brengen en de winkel netjes en schoonhouden. Ook is er werk bij de meubels. Daar zet je de meubels en lampen in elkaar en haal je uit elkaar wat verkocht is. En natuurlijk moet er iemand achter de kassa staan.


Kantoorwerkzaamheden:

Het maken van roosters, de kilometervergoeding die vrijwilligers krijgen bijhouden, afspraken maken met bijvoorbeeld Wecycle en ROVA. De financiën en contacten onderhouden met de Coöperatie en Gemeente maar we zijn natuurlijk ook te vinden op social media.


Daarnaast is er altijd een ‘dag-coördinator’ wanneer de winkel open is om te openen en sluiten, klanten te woord te staan, werk te verdelen, medewerkers te ondersteunen enzovoort.


Kortom: je bent meer dan welkom. Kom gerust een keer, uiteraard vrijblijvend, koffie drinken en rondkijken. Dan kunnen we je meer vertellen en laten zien. En misschien wil jij dan vertellen wat jij wil.

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen
Activiteit Delen
Nieuwleusen Activiteiten > Nieuwleusen Synergie > Vrijwilligers gevraagd bij Kringloopwinkel Deuroe Veuroe

Over Nieuwleusen Synergie

De coöperatie Nieuwleusen Synergie is in 2012 opgericht door een groep enthousiaste inwoners van Nieuwleusen. Het doel van Nieuwleusen Synergie is om het dorp Nieuwleusen leefbaar (en betaalbaar) te houden voor iedereen. In de oprichtingsakte is dit verwoord als ‘het ontwikkelen en exploiteren van een zelfvoorzienend Nieuwleusen voor een leefbare toekomst met gebruikmaking van duurzame energie en technieken’.
In de afgelopen jaren heeft Nieuwleusen Synergie al veel gerealiseerd. Een aantal voorbeelden is in deze folder terug te vinden. Uitgangspunt van de coöperatie is dat alle baten en voordelen uit de diverse initiatieven rechtstreeks terugvloeien naar de leden en de gemeenschap van Nieuwleusen. Ons motto is dan ook: ‘deur ons, veur ons’.
We doen het samen en de baten zijn ook voor ons samen. Naast de diverse niet-financiële baten is het de afgelopen jaren ook gelukt om diverse lokale initiatieven met geld of goederen te ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn de stichting Philadelphia (een tv met groot scherm), de gezamenlijke diaconieën (eenmalige bijdrage voor kerstpakketten), het museum Palthehof (bijdrage voor herstel van een historische tramwagon) en zorgcentrum De Hulstkampen (bijdragen voor o.a. spelletjes en wandversiering). Bovendien is in samenwerking met de gemeente een laadpunt voor e-bikes gerealiseerd.
Het lidmaatschap van Nieuwleusen Synergie staat open voor iedereen. Samen kunnen we immers veel meer bereiken. Ook zonder lidmaatschap kunt u ons steunen, bijvoorbeeld door als vrijwilliger actief te zijn of door mee te doen bij één of meer van onze projecten. Met een lidmaatschap onderstreept u echter dat u het eens bent met de uitgangspunten en doelstellingen van de coöperatie: het nastreven van een zelfvoorzienend Nieuwleusen voor een leefbare toekomst.