Skip Sidebar

Over ons

De coöperatie Nieuwleusen Synergie is in 2012 opgericht door een groep enthousiaste inwoners van Nieuwleusen. Het doel van Nieuwleusen Synergie is om het dorp Nieuwleusen leefbaar (en betaalbaar) te ...

Natuur & MilieuBuurt & omgevingKunst & cultuur
Deel
Coördinator sociale (moes)tuin

Coördinator sociale (moes)tuin

Project (Tijdelijk) · 4–6 uur/week · Voor ongeveer 5 maanden
Nieuwleusen, Overijssel, Nederland
Natuur & MilieuBuurt & omgevingKunst & cultuur
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Nieuwleusen Synergie
#53095
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/deuroe-veuroe-Nieuwleusen-Synergie/activiteiten/Coordinator-sociale-moestuin/53095 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Heb jij/hebt u… een sociale instelling, gevoel voor duurzaamheid en ‘groene vingers’?

Dan kunnen we je/u bij Nieuwleusen Synergie goed gebruiken. Nieuwleusen Synergie, de bewonerscoöperatie die ons dorp in alle opzichten duurzamer wil maken, zoekt een vrijwilliger die de werkzaamheden in de sociale tuin wil coördineren.

In de sociale tuin, aan de Paltheweg, verbouwen we met een groep vrijwilligers groenten en fruit voor de Voedselbank Dalfsen/Nieuwleusen.

De coördinator heeft als taken:

– jaarlijks voorbereidende werkzaamheden voor de werkzaamheden in de tuin, zoals inkoop zaden, groepsindeling, plantjes kweken in de kas, de tuin indelen naar gewas;

– bijhouden van financiën;

– contact houden met vrijwilligers + één dagdeel zelf meewerken;

– jaarlijks contact met voedselbank, vervoer producten coördineren;

– jaarlijkse gezellige middag organiseren, als evaluatie.

De coöperatie Nieuwleusen Synergie werd in 2012 opgericht door een groep enthousiaste inwoners die hun dorp leefbaar en zoveel mogelijk zelfvoorzienend willen houden. Dat gebeurt met projecten als de kringloopwinkel Deuroe Veuroe, het exploiteren van twee windmolens voor een op te richten lokaal energiebedrijf, en ondersteuning van inwoners. Dat laatste gebeurt onder meer via de taakgroep Hulp en de Sociale Tuin.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Nieuwleusen Activiteiten > Nieuwleusen Synergie > Coördinator sociale (moes)tuin

Over Nieuwleusen Synergie

De coöperatie Nieuwleusen Synergie is in 2012 opgericht door een groep enthousiaste inwoners van Nieuwleusen. Het doel van Nieuwleusen Synergie is om het dorp Nieuwleusen leefbaar (en betaalbaar) te houden voor iedereen. In de oprichtingsakte is dit verwoord als ‘het ontwikkelen en exploiteren van een zelfvoorzienend Nieuwleusen voor een leefbare toekomst met gebruikmaking van duurzame energie en technieken’.
In de afgelopen jaren heeft Nieuwleusen Synergie al veel gerealiseerd. Een aantal voorbeelden is in deze folder terug te vinden. Uitgangspunt van de coöperatie is dat alle baten en voordelen uit de diverse initiatieven rechtstreeks terugvloeien naar de leden en de gemeenschap van Nieuwleusen. Ons motto is dan ook: ‘deur ons, veur ons’.
We doen het samen en de baten zijn ook voor ons samen. Naast de diverse niet-financiële baten is het de afgelopen jaren ook gelukt om diverse lokale initiatieven met geld of goederen te ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn de stichting Philadelphia (een tv met groot scherm), de gezamenlijke diaconieën (eenmalige bijdrage voor kerstpakketten), het museum Palthehof (bijdrage voor herstel van een historische tramwagon) en zorgcentrum De Hulstkampen (bijdragen voor o.a. spelletjes en wandversiering). Bovendien is in samenwerking met de gemeente een laadpunt voor e-bikes gerealiseerd.
Het lidmaatschap van Nieuwleusen Synergie staat open voor iedereen. Samen kunnen we immers veel meer bereiken. Ook zonder lidmaatschap kunt u ons steunen, bijvoorbeeld door als vrijwilliger actief te zijn of door mee te doen bij één of meer van onze projecten. Met een lidmaatschap onderstreept u echter dat u het eens bent met de uitgangspunten en doelstellingen van de coöperatie: het nastreven van een zelfvoorzienend Nieuwleusen voor een leefbare toekomst.