Skip Sidebar
de Luisterlijn

de Luisterlijn

Non-profit

Over ons

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek ...

OuderenWelzijn
Deel
 Vrijwilliger de Luisterlijn

Vrijwilliger de Luisterlijn

Structureel werk · 4 uur/week
Flexibele locatie
HulpverleningNederlandsSociaal contactZorg
OuderenWelzijn
Activiteit Delen
de Luisterlijn
#41054
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/de-Luisterlijn7/activiteiten/Vrijwilliger-de-Luisterlijn/41054 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn luister je naar mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Aan echte aandacht, persoonlijk contact. Dag en nacht, anoniem via de chat, mail of telefoon.

Uitgebreide omschrijving

Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht.

Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.


Over de Luisterlijn

1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Wat bieden wij

-         Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn

-         Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding

-         Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies

-         Je ontvangt na de training een certificaat


Wat vragen wij

-         Leergierige en open houding

-         Geen specifieke vooropleiding

-         Inzet van gemiddeld 4 uur per week

-         1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur

-         Deelname aan onze training bij jou in de buurt.


Activiteit Delen

Over de Luisterlijn

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.