Zonnebloem afdeling Dalfsen zoekt vrijwilligers.

Zonnebloem afdeling Dalfsen zoekt vrijwilligers.

Structureel werk · 1–2 uur/week
Van Linghenhof 2, 7721 XW Dalfsen, Nederland
OuderenMensen met een beperkingWelzijn
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Zonnebloem afdeling Dalfsen
#45954
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/Zonnebloem-afdeling-Dalfsen/activiteiten/Zonnebloem-afdeling-Dalfsen-zoekt-vrijwilligers/45954 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De Zonnebloem afdeling Dalfsen zoekt vrijwilligers voor het bezoeken van mensen met een lichamelijke beperking

Uitgebreide omschrijving

Maak iemands leven een stukje mooier

Zonnebloem afdeling Dalfsen zoekt vrijwilligers  


Mensen met een lichamelijke beperking zijn vaker alleen dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. Zeker in coronatijd is sociaal isolement een dagelijkse realiteit. Zonnebloemvrijwilligers creëren momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren.

 

Wij laten ze niet zitten

Ook in Dalfsen zijn vrijwilligers van de Zonnebloem actief. Ze gaan op bezoek, samen eropuit en organiseren vakanties en activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. Doordat de nadruk steeds meer op kleinschalige en 1-op-1 activiteiten komt te liggen, zijn er steeds meer vrijwilligers nodig. De komende jaren wil de Zonnebloem er voor nog meer mensen in Dalfsen kunnen zijn. Daar hebben we jouw hulp bij nodig.

 

Kom kennismaken!

Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk om te doen, maar het geeft ook een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen. De Zonnebloem koppelt nieuwe vrijwilligers als het even kan aan een deelnemer met dezelfde hobby’s of interesses. Uit deze contacten ontstaan dan ook vaak hechte vriendschappen. Is je interesse gewekt en wil je meer weten? Kom kennismaken. Dan bekijken we samen waar jouw interesses liggen en hoe jij je het beste in kunt zetten.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Zonnebloem afdeling Dalfsen

De Zonnebloem zet zich in voor alle mensen die door hun lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen. Namens de Zonnebloem zijn duizenden vrijwilligers iedere dag actief om sociale en recreatieve activiteiten te organiseren en begeleiden.

We zoeken contact en hebben tijd en aandacht voor mensen. Wij organiseren uitstapjes, maken vakanties mogelijk en regelen goede zorg onderweg. Zodat mensen kunnen uitkijken naar iets leuks. Wij weten dat het belangrijk is om mensen te ontmoeten en nieuwe indrukken op te doen.

De toenemende vergrijzing en een steeds verder terugtredende overheid zet de sociale en recreatieve zorg en aandacht onder zware druk. Het belang van ons werk neemt toe.

Dat zien wij ook in de toegankelijkheid van de samenleving. Die is er nog niet op gericht om gelijke omstandigheden te bieden voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook daar werken wij aan.

Want wij zijn ervan overtuigd dat een lichamelijke beperking geen belemmering hoeft te zijn om te kunnen genieten van het leven. Er kan zoveel meer dan je denkt.