Skip Sidebar

Over ons

De Zonnebloem zet zich in voor alle mensen die door hun lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen. Namens de Zonnebloem zijn duizenden vrijwilligers iedere dag actief om sociale ...

OuderenMensen met een beperkingWelzijn
Deel
Zonnebloem afdeling Dalfsen

Over Zonnebloem afdeling Dalfsen

De Zonnebloem zet zich in voor alle mensen die door hun lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen. Namens de Zonnebloem zijn duizenden vrijwilligers iedere dag actief om sociale en recreatieve activiteiten te organiseren en begeleiden.

We zoeken contact en hebben tijd en aandacht voor mensen. Wij organiseren uitstapjes, maken vakanties mogelijk en regelen goede zorg onderweg. Zodat mensen kunnen uitkijken naar iets leuks. Wij weten dat het belangrijk is om mensen te ontmoeten en nieuwe indrukken op te doen.

De toenemende vergrijzing en een steeds verder terugtredende overheid zet de sociale en recreatieve zorg en aandacht onder zware druk. Het belang van ons werk neemt toe.

Dat zien wij ook in de toegankelijkheid van de samenleving. Die is er nog niet op gericht om gelijke omstandigheden te bieden voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook daar werken wij aan.

Want wij zijn ervan overtuigd dat een lichamelijke beperking geen belemmering hoeft te zijn om te kunnen genieten van het leven. Er kan zoveel meer dan je denkt.

Foto's