Skip Sidebar

Over ons

De Zonnebloem zet zich in voor alle mensen die door hun lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen. Namens de Zonnebloem zijn duizenden vrijwilligers iedere dag actief om sociale ...

OuderenMensen met een beperkingWelzijn
Deel
Zonnebloem afdeling Dalfsen zoekt nieuwe voorzitter

Zonnebloem afdeling Dalfsen zoekt nieuwe voorzitter

Structureel werk · 1–4 uur/week
Van Linghenhof 2, 7721 XW Dalfsen, Nederland
OuderenMensen met een beperkingWelzijn
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Zonnebloem afdeling Dalfsen
#45956
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/Zonnebloem-afdeling-Dalfsen/activiteiten/Zonnebloem-afdeling-Dalfsen-zoekt-nieuwe-voorzitter/45956 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De Zonnebloem Dalfsen zoekt mensen die vanuit hun beroep of achtergrond specifieke kennis en/of vaardigheden hebben voor bestuurswerk

Uitgebreide omschrijving

Mensen met een lichamelijke beperking zijn vaker alleen dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. Zeker in coronatijd is sociaal isolement een dagelijkse realiteit. Zonnebloemvrijwilligers creëren momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren. Ze gaan op bezoek, samen eropuit en organiseren vakanties en activiteiten. Doordat de nadruk steeds meer op kleinschalige en 1-op-1 activiteiten komt te liggen, zijn er steeds meer vrijwilligers nodig. Bestuursleden ondersteunen en begeleiden hen hierbij.


Waardevolle kwaliteiten

De Zonnebloem Dalfsen zoekt mensen die vanuit hun beroep of achtergrond specifieke kennis en/of vaardigheden hebben voor bestuurswerk en deze capaciteiten vrijwillig in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Tot de taken van bestuursleden behoren o.a. het creëren van zichtbaarheid voor de Zonnebloem, het toekomstbestendig maken van de afdeling en het zoeken naar nieuwe manieren om in contact te komen en blijven met mensen met een lichamelijke beperking in het eigen werkgebied.


Informatie of aanmelden?

Is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Kom kennismaken. Want bestuurswerk bij de Zonnebloem is niet alleen leuk om te doen, het geeft ook een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Dalfsen Activiteiten > Zonnebloem afdeling Dalfsen > Zonnebloem afdeling Dalfsen zoekt nieuwe voorzitter

Over Zonnebloem afdeling Dalfsen

De Zonnebloem zet zich in voor alle mensen die door hun lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen. Namens de Zonnebloem zijn duizenden vrijwilligers iedere dag actief om sociale en recreatieve activiteiten te organiseren en begeleiden.

We zoeken contact en hebben tijd en aandacht voor mensen. Wij organiseren uitstapjes, maken vakanties mogelijk en regelen goede zorg onderweg. Zodat mensen kunnen uitkijken naar iets leuks. Wij weten dat het belangrijk is om mensen te ontmoeten en nieuwe indrukken op te doen.

De toenemende vergrijzing en een steeds verder terugtredende overheid zet de sociale en recreatieve zorg en aandacht onder zware druk. Het belang van ons werk neemt toe.

Dat zien wij ook in de toegankelijkheid van de samenleving. Die is er nog niet op gericht om gelijke omstandigheden te bieden voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook daar werken wij aan.

Want wij zijn ervan overtuigd dat een lichamelijke beperking geen belemmering hoeft te zijn om te kunnen genieten van het leven. Er kan zoveel meer dan je denkt.