Post | mei 2021 | Nieuws | 1 min lezen

Vanaf 1 juli eHerkenning 2+ voor de gratis VOG

Op 1 juli 2021 vervalt voor overheidsdiensten het betrouwbaarheidsniveau eHerkenning 1 (EH1). Vanaf die datum is voor het aanvragen van een digitale VOG via MijnJustis een eHerkenning 2+ (EH2+) nodig om de digitale VOG-aanvragen klaar te zetten.


Alle organisaties die gebruik maken van de Regeling Gratis VOG voor vrijwilligers gebruiken nu voornamelijk een eHerkenning 1(EH1). Al deze organisaties moeten voor 1 juli een EH2+ aanvragen om de digitale VOG-aanvragen ook na 1 juli klaar te kunnen zetten. Vraag deze verhoging van de eHerkenning tijdig aan en houdt er rekening mee dat u voor EH2+ een machtiging moet aanvragen.


Het verhogen van het bestaande eHerkenningsniveau moet geregeld worden via de eHerkenningsleverancier. De leverancier brengt in kaart welke acties u moet ondernemen en wat de kosten zijn voor het hogere niveau. Tot en met 30 juni kunt u nog inloggen op MijnJustis via EH1. Heeft u recent een hoger eHerkenningsniveau aangeschaft, of bent u van plan dit op korte termijn te doen? Ook met dit hogere niveau kunt u inloggen op het bestaande VOG-aanvraagformulier voor werkgevers.


Meer weten?

Voor meer informatie over de stopzetting van EH1 en de nieuwe eHerkenningsniveaus van Justis kunt u terecht op www.justis.nl/eherkenning

 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Overijsselse Vrijwilligersprijs 2022!

| Nieuws
Meld vóór 19 september een vrijwilliger, een groep vrijwilligers of een vrijwilligersorganisatie aan voor ...
Lees meer

Brainstormen en speeddaten op 15 september!

| Nieuws
Brainstormen over de toekomst van het vrijwilligerswerk en speeddaten met bestuurscoaches en experts op 15 ...
Lees meer

Sustainable Development Goals: Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling.

| Nieuws
Een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de Duurzame ...
Lees meer