Post | juni 2021 | Nieuws | 1 min lezen

Column Wethouder: Nieuwe Start

De teller staat op ruim 8 miljoen en het aantal gezette prikken stijgt nog gestaag. Dit gaat gepaard met een duidelijke daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. Elke keer mag er weer wat meer. De winkels zijn weer open, net als de bibliotheek. De horeca mag weer serveren op het terras en, zoals het er nu naar uitziet, binnenkort weer binnen in het restaurant. Ook is er licht aan het einde van de tunnel voor de musea en andere culturele instellingen. Het belooft weer een zomer te worden met mogelijkheden in plaats van beperkingen.


De verenigingen maken zich voorzichtig weer op voor het nieuwe seizoen. Er zijn zorgen of er nog voldoendevrijwilligers zijn om het seizoen weer op te kunnen starten. ‘Misschien haken mensen wel af, omdat het leventje zonder verplichtingen te goed bevalt’, hoor ik met regelmaat. Zelf denk en hoop ik dat het wel eens andersom zou kunnen zijn; Netflix is wel een keer gezien en het thuis op de bank zitten begint ook te vervelen. Wat de Coronacrisis ons geleerd heeft, is dat contact en ontmoeten belangrijk is voor mensen. We zien er weer naar uit. Hoe gaaf is het dan om dat te combineren met een ‘klus voor de club’.


Het vrijwilligerspunt van SAAM Welzijn ondersteunt verenigingen en vrijwilligers op diverse manieren. Juist nu is geïnvesteerd in een nieuwe website, die we afgelopen week hebben kunnen lanceren. Vol met handvatten, cursussen en andere handreikingen voor besturen, vrijwilligers én mensen die op zoek zijn naar een klus. Kijk maar eens op www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl. Het is de moeite van het bezoeken waard.


Helpt u ook mee om het nieuwe seizoen met een vliegende start te kunnen beginnen?


Jan Uitslag

Wethouder

Gemeente Dalfsen


Bron: KernPUNTEN week 21, 2021

Deel blogpost