#Wat jij doet!

#WAT JIJ DOET!

Zet jouw vrijwilliger in het zonnetje.

In de gemeente Dalfsen zijn heel veel vrijwilligers actief. Allemaal sociale, handige, actieve, zorgzame, enthousiaste mensen die zich inzetten voor anderen. Wat doe jij om jouw vrijwilligers te waarderen?

Doe mee met onze nieuwe campagne en laat zien wat jouw vrijwilligers zo bijzonder maakt.


Maak gebruik van de gratis toolkit en zet je vrijwilligers in het zonnetje @WAT JIJ DOET!Laat anderen zien #WAT JIJ DOET!

Breng zelf de geweldige en fantastische vrijwilligers van jouw organisatie in beeld met #WAT JIJ DOET! Zo kan iedereen zien wat voor moois er al allemaal in de gemeente Dalfsen gebeurd én maken we nog meer mensen enthousiast om ook vrijwilligerswerk te gaan doen.

Hoe werkt het?

Met #WAT JIJ DOET laten we zien wat vrijwilligers allemaal doen én hoe goed ze dat doen. Voor organisaties is het en mooie manier om vrijwilligers te waarderen en iemand écht even in het zonnetje te zetten. Een foto zegt vaak meer dan 1000 woorden.

Bovendien wordt het werven van nieuwe vrijwilligers eenvoudiger wanneer je laat zien wat voor bijzondere dingen jouw vrijwilligers doen. Wij maken het zo eenvoudig mogelijk voor je. We hebben een gratis toolkit die je kunt gebruiken om jouw vrijwilligers zo goed mogelijk in beeld te brengen.

#watjijdoet!

Aan de slag!

Maak een portretfoto van jouw vrijwilliger met de felgekleurde pijlen en teksten die passen bij deze persoon. De pijlen kun je op afspraak bij het Vrijwilligerspunt Dalfsen afhalen maar ook digitaal toevoegen via de toolkit.


Iedereen kan mee doen. Sport, cultuur of zorg, grote en kleine organisaties, ook als er maar één vrijwilliger actief is. Deel de foto's op social media en met ons. Dan laten we samen zien hoe leuk vrijwilligerswerk is!

Ook digitaal!

Je kunt ook digitaal aan de slag. De pijlen zijn namelijk ook te downloaden. Maak een goede foto van jouw vrijwilligers en voeg de pijlen later digitaal toe.


In de toolkit vind je alles wat je nodig hebt om zelf creatief aan de slag te gaan.Toolkit

Fonts, logo's en pijlen

Losse pijlen PNG

Losse pijlen SVG

Instructie "Hoe maak je een goede foto"

#watjijdoet
#WAT JIJ DOET!

Gerlof Veldhuis

Gerlof weet ontzettend veel en deelt dit graag met mensen. Hij weet hoe hij een verhaal moet vertellen maar ook met zijn leeftijd van 79 jaar enorm betrokken en enthousiast. Hij staat voor meerdere verenigingen klaar waaronder Wandelvereniging Greenshoes en De Vechtzomp.

Jan Bredewold

Jan alias de Wandelman van wandelvereniging de Greenshoes is een ontzettend enthousiaste vrijwilliger die alles regelt en organiseert om mensen een geweldige wandeltocht te laten meemaken. Een gids maar ook een geweldig persoon!

Stichting Vrienden Oost Europa

Deze groep van 5 vrienden nu allemaal boven de 70 jaar gaat al meer dan 30 jaar arme mensen en zigeuner kinderen helpen in Roemenië door de medische kosten te betalen en ze hebben een bejaardentehuis project waar ze financieel doneren voor renovatie van de gebouwen en het brengen van benodigdheden voor de verzorging van de bejaarden zoals bedden (hoog/laag), brengen van tuinpaden enz.

Palthehof museum

Een hele enthousiast groep mensen die nog erg actief is voor het in stand houden van het museum. Deze mensen zijn onmisbaar en maken van Palthehof een prachtig museum met veel informatie over vroeger. Ze organiseren evenementen en geven rondleidingen en uitleg aan scholieren.

Job van Dalen

Job is bij ons vrijwilliger bij Theater de Stoomfabriek. Hij doet naast de techniek ( waar hij vele uren in steekt) ook heel veel voor de website. Hij zorgt ervoor dat alle voorstellingen er op komen te staan en heeft laatst in de rustige periode ( lockdown) de gehele website vernieuwd en dingen er aan toegevoegd. Daarnaast is hij extreem behulpzaam.

Harrie Kemper

Harrie zet zich al vele jaren onvermoeibaar veel, gemotiveerd, gedreven en enthousiast in voor een veilige verkeersomgeving voor alle bewoners in de gemeente Dalfsen. Daar waar een onveilige verkeerssituatie is, borden verkeerd staan, wegen niet goed zijn ingericht, enz.enz. kaart Harrie aan bij o.a. de gemeente. Dit alles namens VVN afd. Dalfsen

Vrijwilligers koffiehus De Kletsmajoor

Koffiehus de Kletsmajoor is een koffiehus dat geheel gedraaid wordt door vrijwilligers. Dit met hulp van de cliënten van Zozijn. Op initiatief van Kulturhus de Mozaïek is dit koffiehus 10 jaar geleden ontstaan. Ondertussen een begrip in Lemelerveld dat niet meer weg te denken valt. Een sociale ontmoetingsplek waar voor iedereen plek is. Van de vrijwilligers wordt best veel gevraagd in deze lastige tijden. Aanpassingen aan alle maatregelen die COVID-19 vraagt, met elkaar iedere week het rooster weer rond krijgen. Ze doen het allemaal met liefde, enthousiasme en heel veel verantwoordelijkheidsgevoel. Een top team!!! 

Gert Welink

Gert werk al jaren twee ochtenden bij ons als vrijwilliger op de zorgboerderij. Gert is een jonge man van in de veertig jaar en al vele jaren afgekeurd vanwege heftige rugklachten. Al vele malen is hij aan zijn rug geopereerd vanwege heftige pijn klachten. Ondanks dat Gert structureel rugpijn heeft, komt hij altijd met veel grappen en grollen op de dagbesteding. Als Gert aanwezig is, is het altijd samen lachen en veel gezelligheid! De mensen van de dagbesteding zijn erg op Gert gesteld en zien uit naar zijn komst. Gert wordt gewaardeerd om zijn positieve, opgewekte, houding. Gert is een KANJER!