Skip Sidebar
Vrijwilligerspunt Dalfsen

Vrijwilligerspunt Dalfsen

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Vrijwilligerspunt Dalfsen is hét aanspreekpunt en dé informatie verschaffer voor vrijwilligerswerk in de gemeente Dalfsen. Wij helpen mensen bij het zoeken naar vrijwilligerswerk en ondersteunen ...

Goede gezondheid en welzijnKwaliteitsonderwijsLeven op het land
Deel
Online inspiratiebijeenkomst: Nu echt nieuwe bestuursleden!

Online inspiratiebijeenkomst: Nu echt nieuwe bestuursleden!

Workshop · 18 jan 2023, 19:30 - 21:30
Ruigedoornstraat 108, 7721 BR Dalfsen, Nederland
Goede gezondheid en welzijnKwaliteitsonderwijsLeven op het land
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop. Bekijk open workshops hier.
Deel workshop
Vrijwilligerspunt Dalfsen
#60029
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/Vrijwilligerspunt-Dalfsen/activiteiten/Online-inspiratiebijeenkomst-Nu-echt-nieuwe-bestuursleden/60029 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij op zoek naar manieren hoe je bestuursfuncties kunt invullen? Meld je dan nu aan voor deze inspiratiesessie.

Uitgebreide omschrijving

Tijdens de online inspiratiesessie lichten we de volgende methodieken uit:

 

De Bronmethodiek.

We weten allemaal dat persoonlijke benadering het best werkt als je nieuwe vrijwilligers wilt werven. De bronmethodiek speelt hierop in en daagt je uit tot “omdenken” Niet de vacature staat centraal, maar de kwaliteiten, wensen en mogelijkheden van mensen. Door daarop aan te sluiten zet je mensen in hun kracht en zijn zij eerder bereid om zich als vrijwilliger in te zetten. Maatwerk dus! En het leidt tot verrassende matches. De bronmethodiek kan met meerdere partijen samen worden uitgevoerd of in je eigen achterban.

 

Expeditie Nieuwe Gezichten.

De Expeditie Nieuwe Gezichten is een nieuwe manier van vrijwilligers werven. Het is een methode om samen met verschillende organisaties aan de slag te gaan om nieuwe doelgroepen vrijwilligers te enthousiasmeren en werven. Je gaat op reis om je eigen organisatie te ‘herontdekken’, vanuit het oogpunt van de potentiële vrijwilliger. Motivaties, fricties en triggers worden in kaart gebracht om nieuwe gezichten in beeld te krijgen.

 

Vooraf gaan we eerst kort kennis met elkaar maken aan de hand van enkele vragen uit het Jam Cultures spel; hoe goed ken jij je eigen organisatie? Daarnaast bieden we ook concrete tips waar je als bestuurder direct mee aan de slag kan gaan.

 

Hoe dan verder?

Als je na de bijeenkomst enthousiast bent over één van deze methodieken, dan hoef je hier niet alleen mee aan de slag! Vanuit BestuurdersCentraal bieden we ondersteuning, liefst zo praktisch mogelijk en met mensen vanuit het lokale vrijwilligerswerk. Binnen 2 weken na de bijeenkomst neemt de netwerkcoördinator van BestuurdersCentraal in jouw gemeente contact met je op om af te stemmen hoe je verder wilt met het vraagstuk bestuursleden vinden! Samen kijken we of een lokaal of provinciaal aanbod aansluit bij jouw behoefte.

 

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze workshop. Bekijk open workshops hier.
Deel workshop
workshops > Vrijwilligerspunt Dalfsen > Online inspiratiebijeenkomst: Nu echt nieuwe bestuursleden!

Over Vrijwilligerspunt Dalfsen

Vrijwilligerspunt Dalfsen is hét aanspreekpunt en dé informatie verschaffer voor vrijwilligerswerk in de gemeente Dalfsen. Wij helpen mensen bij het zoeken naar vrijwilligerswerk en ondersteunen organisaties die met vrijwilligers (willen) werken.