Skip Sidebar

Over ons

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor.
Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig. Onze vereniging is opgedeeld in 23 districten, ...

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijn
Deel
Vrijwilliger nazorg (collegiale ondersteuning)

Vrijwilliger nazorg (collegiale ondersteuning)

Taak · 2–4 uur
Flexibele locatie
ZorgSociaal contactOndersteunend werkHulpverleningBegeleiding
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijnZorg
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Rode Kruis IJsselland
#59859
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/Rode-Kruis-IJsselland/activiteiten/Vrijwilliger-nazorg-collegiale-ondersteuning/59859 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ondersteun jij de mentale gezondheid van onze vrijwillige hulpverleners?

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

Bij hun werkzaamheden kunnen vrijwilligers van het Rode Kruis geconfronteerd worden met heftige of ingrijpende gebeurtenissen. Om de gevolgen hiervan, zowel privé als voor het werk te beperken, bieden we nazorg door middel van collegiale ondersteuning. Het nazorg team biedt veelal telefonisch kortdurende psychosociale ondersteuning, maar kent ook de grenzen van die rol. Je weet wanneer doorverwezen moet worden naar professionele hulp. Uiteraard ga je vertrouwelijk om met informatie. Je maakt als nazorg vrijwilliger deel uit van een team collegiale ondersteuning in het district. Afhankelijk van het aantal aanvragen voor nazorg is je inzet wisselend, 1-4 uur in de week. Dit team valt onder de verantwoordelijkheid van de coördinator Hulpverlening.


Wat krijg je:

·       Betekenisvol vrijwilligerswerk, jouw hulp doet er toe;

·       Relevante trainingen en begeleiding om je voor te bereiden op jouw taak;

·       Nieuwe contacten, persoonlijke ontwikkeling en een mooie aanvulling op jouw CV;

·       Een aanvullende verzekering tijdens het uitoefenen van je werkzaamheden;

·       Een vergoeding van je reiskosten en eventuele onkosten.


Wat neem je mee:

·       Ervaring met hulpverlening als professional is gewenst;

·       Praktijkervaring als hulpverlener bij het Rode Kruis heeft de voorkeur;

·       Empathisch vermogen en een goede luistervaardigheid;

·       Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;

·       Bereidheid om deel te nemen aan trainingen, workshops en intervisie met andere leden van het team collegiale ondersteuning;

·       Je bent bereid een vrijwilligersovereenkomst te tekenen, ook zal een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aangevraagd worden door het Rode Kruis.

 

Geïnteresseerd?

Is dit echt iets voor jou? Klik dan op de knop ‘aanmelden’.


Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening van het Rode Kruis is voortdurend in ontwikkeling.


 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Rode Kruis IJsselland

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor.
Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig. Onze vereniging is opgedeeld in 23 districten, die weer bestaan uit vele lokale vestigingen.
In IJsselland bestaat het Rode Kruis uit negen lokale/regionale vrijwilligersgroepen. Rode Kruis Vechtdal is er daar één van.
Plaatselijk gaat het onder andere om het aanbieden van Evenementenhulp en EHBO-cursussen. Het district coördineert onder meer Noodhulp en Bevolkingszorg, ter ondersteuning van professionele hulpdiensten tijdens rampen en grote incidenten. Zo zijn we altijd dichtbij als mensen in nood zijn.
Voor meer informatie: zie de website https://www.rodekruis.nl/vechtdal/ en https://www.rodekruis.nl/ijsselland/.