Skip Sidebar

Over ons

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor.
Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig. Onze vereniging is opgedeeld in 23 districten, ...

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijn
Deel
Spelleider Humanity Game (vrijwilliger)

Spelleider Humanity Game (vrijwilliger)

Structureel werk · 1–2 uur/week
Flexibele locatie
OnderwijsNederlandsBestuurAdvies & MentoringEerste hulpSociaal contactTrainingActiviteiten begeleiden
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Rode Kruis IJsselland
#44536
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/Rode-Kruis-IJsselland/activiteiten/Spelleider-Humanity-Game-vrijwilliger/44536 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Laat jij leerlingen in de huid kruipen van een Rode Kruis hulpverlener via dit educatieve spel?

Uitgebreide omschrijving

De jongeren moeten in dit spel moeilijke beslissingen nemen waar hulpverleners in hun werk mee te maken krijgen. Welke hulpgoederen zouden ze inzetten tijdens een ernstige ramp? Zorg je als eerst voor medische hulp of toch schoon drinkwater? In de Humanity Game ervaren de leerlingen van het vo en mbo dat het bieden van noodhulp niet eenvoudig is.


Wat ga je doen?

Als spelleider speel je dit educatieve spel samen met de leerlingen en moedig je hen aan om goed na te denken en de juiste keuzes te maken. Je verdeelt de klas in 3 noodhulpteams, als team moeten ze bepalen welke hulp bij 4 verschillende rampen het meest dringend is. Het spel bestaat uit 4 rondes met rampen als de tyfoon op de Filipijnen tot het gewapende conflict in Syrië. Per ronde krijgen ze een video te zien met uitleg over de ramp en de nood die er is ontstaan. Ze zetten vervolgens de benodigde hulpmiddelen uit hun basisvoorraad in en krijgen tot slot een video te zien met de juiste oplossing en de uitleg hierbij. Je laat de studenten goed nadenken over de gevolgen van natuurrampen en gewelddadige conflicten en stimuleert hen om oplossingsgericht te denken. 


Wie ben jij?

·       Je staat graag voor de klas en werkt graag met jongeren;

·       Je vindt het leuk om een discussie op gang te brengen en in  goede banen te leiden;

·       Gedurende het jaar ben je op schooldagen beschikbaar om minimaal 6 keer in actie te komen, dit gaat in overleg;

·       Je bent bereid te reizen naar scholen en/of het Memory Museum in Nijverdal;

·       Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis en zet je graag actief in om de hulpverlening van het Rode Kruis onder de aandacht te brengen.


Wat krijg je:

·       De Humanity Game training en verdere ondersteuning;

·       Je maakt deel uit van het enthousiaste educatieteam Overijssel van het Rode Kruis;

·       De mogelijkheid om presentatie- en didactische vaardigheden op te doen;

·       Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden;

·       Een mooie aanvulling op je CV en een reiskosten vergoeding.


Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Rode Kruis IJsselland

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor.
Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig. Onze vereniging is opgedeeld in 23 districten, die weer bestaan uit vele lokale vestigingen.
In IJsselland bestaat het Rode Kruis uit negen lokale/regionale vrijwilligersgroepen. Rode Kruis Vechtdal is er daar één van.
Plaatselijk gaat het onder andere om het aanbieden van Evenementenhulp en EHBO-cursussen. Het district coördineert onder meer Noodhulp en Bevolkingszorg, ter ondersteuning van professionele hulpdiensten tijdens rampen en grote incidenten. Zo zijn we altijd dichtbij als mensen in nood zijn.
Voor meer informatie: zie de website https://www.rodekruis.nl/vechtdal/ en https://www.rodekruis.nl/ijsselland/.