Skip Sidebar

Over ons

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor.
Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig. Onze vereniging is opgedeeld in 23 districten, ...

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijn
Deel
Gastdocent voor het basisonderwijs - Rode Kruis (vrijwillig)

Gastdocent voor het basisonderwijs - Rode Kruis (vrijwillig)

Taak · 2–4 uur
Flexibele locatie
OnderwijsJeugdwerkActiviteiten begeleiden
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijnOnderwijs
Activiteit Delen
Rode Kruis IJsselland
#59287
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/Rode-Kruis-IJsselland/activiteiten/Gastdocent-voor-het-basisonderwijs---Rode-Kruis-vrijwillig/59287 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het primair onderwijs en heb je door de week wat tijd beschikbaar?

Uitgebreide omschrijving

Kom in actie voor het Rode Kruis

Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het basisonderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou!

In ons team is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als droogte, overstromingen, extreme hitte en EHBO.

Ons educatieteam houdt zich bezig met het geven van gastlessen en het verzorgen van activiteiten, met als doel: het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.


Wat ga je doen?

Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO-skills voor jou” en de “Pleisterrace”.

·        Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw regio.

·        Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger.


Wie ben jij?

·        Je wordt blij van lesgeven en je hebt affiniteit met kinderen van 4-12 jaar.

·        Je bent tijdens schooltijden voldoende beschikbaar.

·        Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal.

·        Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.

 

Wat kun je van ons verwachten?

Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en met ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules, een training over de gastles(sen) en - afhankelijk van jouw opleiding en ervaring - eventueel een cursus didactiek. Het Rode Kruis biedt een reiskostenvergoeding en zal voor deze functie een VOG aanvragen. Ieder kwartaal vinden er regiobijeenkomsten plaats met de andere vrijwilligers uit het team.


Solliciteren of eerst meer informatie?

Wil jij je kwaliteiten inzetten voor het Rode Kruis of heb je vragen over deze vrijwilligersfunctie, reageer dan via de knop "Aanmelden".

Of bekijk eerst de Rode Kruis-website (zoekwoord: "gastles").


Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Activiteit Delen

Over Rode Kruis IJsselland

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor.
Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig. Onze vereniging is opgedeeld in 23 districten, die weer bestaan uit vele lokale vestigingen.
In IJsselland bestaat het Rode Kruis uit negen lokale/regionale vrijwilligersgroepen. Rode Kruis Vechtdal is er daar één van.
Plaatselijk gaat het onder andere om het aanbieden van Evenementenhulp en EHBO-cursussen. Het district coördineert onder meer Noodhulp en Bevolkingszorg, ter ondersteuning van professionele hulpdiensten tijdens rampen en grote incidenten. Zo zijn we altijd dichtbij als mensen in nood zijn.
Voor meer informatie: zie de website https://www.rodekruis.nl/vechtdal/ en https://www.rodekruis.nl/ijsselland/.