Skip Sidebar

Over ons

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor.
Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig. Onze vereniging is opgedeeld in 23 districten, ...

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijn
Deel
Evenementen hulpverlener (vrijwillig)

Evenementen hulpverlener (vrijwillig)

Structureel werk · 1–2 uur/week
Flexibele locatie
HulpverleningEerste hulpEvenement & festivalZorg
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Rode Kruis IJsselland
#45708
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/Rode-Kruis-IJsselland/activiteiten/Evenementen-hulpverlener-vrijwillig/45708 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Zie je het Rode Kruis, zie je hulp. Kom jij ook helpen?

Uitgebreide omschrijving

Het afgelopen jaar hebben onze hulpverleners op vele manieren hulp geboden in de Corona crisis, de evenementen zijn nu ook weer van start gegaan. Je komt als hulpverlener van alles tegen tijdens een evenement. Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding, een alcoholvergiftiging of een verstuiking. Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft?

 

Wat ga je doen?

Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties. Is er iemand gewond of onwel? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid. Tijdens de Ster van Zwolle, de kermis van Deventer, het Oktoberfest in Heino of de fietscros in Kampen staan jij en je team klaar, en volgend jaar de bekende evenementen als de Zwarte Cross en de Nijmeegse Vierdaagse. De bezoekers hebben een geweldige dag en jij ook.


Als evenementenhulpverlener krijg je:

·       Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk, jij maakt het verschil;

·       Een aanbod van relevante opleidingen en trainingen om je EHBO kennis uit te breiden en  voor te bereiden op evenementenhulpverlening;

·       De vrije keus voor welke evenementen je je aanmeldt;

·       Veel nieuwe contacten en ervaringen, persoonlijke ontwikkeling of een mooier CV.


Wie ben jij?

·       Je bent 18 jaar of ouder;

·       Je hebt een geldig EHBO-certificaat of bent bereid deze te halen en je onderschrijft onze Grondbeginselen;

·       Je bent stressbestendig en fysiek in staat tot EHBO en reanimatie handelingen;

·       Je luistert goed en reageert alert op behoeften van hulpvragers;

·       Je bent minimaal 52 uur per jaar beschikbaar voor inzetten tijdens evenementen.


Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening van het Rode Kruis is voortdurend in ontwikkeling.


 


Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Rode Kruis IJsselland

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor.
Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig. Onze vereniging is opgedeeld in 23 districten, die weer bestaan uit vele lokale vestigingen.
In IJsselland bestaat het Rode Kruis uit negen lokale/regionale vrijwilligersgroepen. Rode Kruis Vechtdal is er daar één van.
Plaatselijk gaat het onder andere om het aanbieden van Evenementenhulp en EHBO-cursussen. Het district coördineert onder meer Noodhulp en Bevolkingszorg, ter ondersteuning van professionele hulpdiensten tijdens rampen en grote incidenten. Zo zijn we altijd dichtbij als mensen in nood zijn.
Voor meer informatie: zie de website https://www.rodekruis.nl/vechtdal/ en https://www.rodekruis.nl/ijsselland/.