Coördinator Evenementenhulpverlening (vrijwillig)

Coördinator Evenementenhulpverlening (vrijwillig)

Structureel werk · 6–8 uur/week
Zwolle, Overijssel, Nederland
Activiteiten begeleidenCoördinerenHulpverlening
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijnSociale rechtvaardigheid
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Rode Kruis IJsselland
#52073
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/Rode-Kruis-IJsselland/activiteiten/Coordinator-Evenementenhulpverlening-vrijwillig/52073 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als coördinator Evenementenhulpverlening in de afdeling Zwolle ben je verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de inzet van evenementenhulpverleners

Uitgebreide omschrijving

Houd jij het overzicht en heb je oog voor mensen?

Als coördinator Evenementenhulpverlening in de afdeling Zwolle ben je verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de inzet van evenementenhulpverleners bij alle evenementen in het werkgebied van Zwolle waar het Rode Kruis de Eerste Hulp verzorgt. Je maakt afspraken met externe organisaties over de inzetvoorwaarden. Je maakt een planning en draaiboek voor een inzet en bespreekt dit met de betrokken vrijwilligers. Achteraf evalueer je de activiteiten en je signaleert knelpunten en doet voorstellen tot verbetering. Je maakt deel uit van een team van coördinatoren in Zwolle en werkt samen met de coördinatoren Evenementenhulpverlening van de andere afdelingen in het district en de district coördinator van IJsselland.


Wat krijg jij?

• Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin je je organisatorische kwaliteiten verder kan ontwikkelen en samenwerkt met een collega coördinator EHV;

• De kans om ervaring op te doen met evenementenhulpverlening in Zwolle;

• Een flexibele en zelfstandige functie waarin je je netwerk kan uitbreiden;

• Een vergoeding voor gemaakte reis- en onkosten.


Wat neem je mee

• Organisatie en planningsvaardigheden;

• Communicatieve behendigheid met zowel externe partijen als vrijwilligers;

• Oplossingsgerichtheid;

• Enthousiasme en betrokkenheid bij de vrijwilligers en de doelstellingen van het Rode Kruis; ervaring in evenementenhulpverlening is een pré;

• Je bent 4-6 uur per week beschikbaar, in het evenementen seizoen mogelijk meer.



Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening van het Rode Kruis is voortdurend in ontwikkeling.


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Rode Kruis IJsselland

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor.
Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig. Onze vereniging is opgedeeld in 23 districten, die weer bestaan uit vele lokale vestigingen.
In IJsselland bestaat het Rode Kruis uit negen lokale/regionale vrijwilligersgroepen. Rode Kruis Vechtdal is er daar één van.
Plaatselijk gaat het onder andere om het aanbieden van Evenementenhulp en EHBO-cursussen. Het district coördineert onder meer Noodhulp en Bevolkingszorg, ter ondersteuning van professionele hulpdiensten tijdens rampen en grote incidenten. Zo zijn we altijd dichtbij als mensen in nood zijn.
Voor meer informatie: zie de website https://www.rodekruis.nl/vechtdal/ en https://www.rodekruis.nl/ijsselland/.