Skip Sidebar

Over ons

Stichting Kamers met Aandacht is een non-profit organisatie met als doel positieve uitstroom uit de jeugdzorg te bevorderen. En daardoor het aantal dak- en thuisloze jongeren te verminderen. We zoeken ...

Sociale rechtvaardigheidKinderen & JongerenOuderen
Goede gezondheid en welzijnDuurzame steden en gemeenschappen
Deel
Kamer gezocht met Aandacht

Kamer gezocht met Aandacht

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Start vanaf 9 jun 2024 Voor ongeveer 24 maanden
Vanuit huis
JeugdwerkAdvies & MentoringSociaal contactAnders
Sociale rechtvaardigheidKinderen & JongerenOuderen
Goede gezondheid en welzijnDuurzame steden en gemeenschappen
Geschikt voor bedrijven
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Kamers met Aandacht
#81345
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/Kamers-met-Aandacht-Dalfsen/activiteiten/Kamer-gezocht-met-Aandacht/81345 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Kamers met Aandacht zoekt verhuurders in Dalfsen om jongeren (18-23 jaar) tijdelijk in huis te nemen en een veilige, ondersteunende omgeving te bieden.

Uitgebreide omschrijving

Beste Dalfsenaren,

Herinner je je nog de tijd dat je voor het eerst op eigen benen stond? Misschien dacht je terug aan de steun die je kreeg van familie of vrienden als het even moeilijk was. Maar wat als je dat sociale vangnet niet had? Wat als er geen vertrouwde plek was om naar terug te keren?

Nu heb je de kans om dat verschil te maken in het leven van een jongere. Jij kunt die veilige haven bieden waar ze zo hard naar verlangen.


Kamers met Aandacht, in samenwerking met de gemeente Dalfsen, is op zoek naar lieve en betrokken mensen zoals jij. Mensen die bereid zijn om een jongere tussen de 18 en 23 jaar in huis te nemen. Deze jongeren staan aan het begin van hun zelfstandige leven, maar hebben soms net dat beetje extra aandacht en ondersteuning nodig. Ons doel is om hen te helpen een stabiel en zelfstandig leven op te bouwen door hen een veilige en ondersteunende omgeving te bieden.


Waarom meedoen?

  • Bijdragen aan de gemeenschap: U biedt een jongere een kans op een beter leven door hen een veilige plek te bieden waar ze zich kunnen ontwikkelen.
  • Financiële voordelen: U ontvangt huurinkomsten van de jongere, wat een financiële bijdrage kan leveren aan uw huishouden.
  • Voldoening en impact: De ervaring van het ondersteunen van een jongere in hun groei en ontwikkeling kan zeer verrijkend zijn. U speelt een cruciale rol in hun levenspad.


Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar verhuurders in Dalfsen die bereid zijn om vrijwillig een jongere in huis te nemen. Het maakt niet uit of u een koopwoning of huurwoning heeft, vaak thuis bent of niet. Wat telt is uw hart en uw bereidheid om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden.


Wat kunt u verwachten?

  • Ondersteuning door zorgaanbieders: De gemeente zorgt voor een ervaren zorgaanbieder die de jongere helpt aan duurzame zelfredzaamheid. U hoeft dus geen begeleiding te bieden – u biedt simpelweg een warme thuisomgeving.
  • Tijdelijk verblijf: Het verblijf is tijdelijk, met een maximale duur van twee jaar. Dit geeft de jongere de tijd om zelfstandig te worden zonder de druk van een langdurige verplichting.
  • Huurinkomsten: De jongere betaalt gewoon huur aan u, waardoor u een extra inkomen heeft terwijl u een belangrijke bijdrage levert aan hun leven.


Hoe werkt het?

  1. Aanmelden: Neem contact op met Kamers met Aandacht om uw interesse te tonen.
  2. Kennismaking: We plannen een gesprek om elkaar beter te leren kennen en om te zien of er een match is.
  3. Voorbereiding: We begeleiden u door het proces en zorgen dat alles geregeld is voor de komst van de jongere.
  4. Start: De jongere komt tijdelijk bij u wonen en wordt begeleid door de zorgaanbieder naar zelfstandigheid.


Wilt u meer weten?


Neem vrijblijvend contact op met Kamers met Aandacht en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om een verschil te maken in het leven van een jongere. Samen maken we Dalfsen een nog warmere en zorgzamere gemeenschap.


Tot ziens!


Sanja Zijlstra | Projectcoordinator Ijssel-Vecht |

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Kamers met Aandacht

Stichting Kamers met Aandacht is een non-profit organisatie met als doel positieve uitstroom uit de jeugdzorg te bevorderen. En daardoor het aantal dak- en thuisloze jongeren te verminderen. We zoeken voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar naar kamers bij particulieren. Hier is, naast ambulante begeleiding, ook informele steun aanwezig is in de vorm van huisgenoten of betrokken buren.