Skip Sidebar

Over ons

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt, ook zonder verwijzing. U kunt bij ons terecht voor algemeen maatschappelijk werk en groepswerk, ...

WelzijnKinderen & Jongeren
Deel
Ondersteuning bij alledaagse opvoedvragen, bij Home-Start Dalfsen

Ondersteuning bij alledaagse opvoedvragen, bij Home-Start Dalfsen

Structureel werk · 3–4 uur/week
Dalfsen, Nederland
Maatje & buddyOndersteunend werkBegeleidingSociaal contact
WelzijnKinderen & JongerenVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
De Kern, Maatschappelijk Werk
#67235
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/De-Kern-Maatschappelijk-Werk/activiteiten/Ondersteuning-bij-alledaagse-opvoedvragen-bij-Home-Start-Dalfsen/67235 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Zoek je vrijwilligerswerk voor een dagdeel per week? Heb je ervaring met opvoeden? Wil je een steuntje in de rug bieden aan ouders met kinderen?

Uitgebreide omschrijving

Voor het project Home-Start in Dalfsen, wat wordt uitgevoerd vanuit De Kern, zoeken wij vrijwilligers die ervaring hebben met opvoeden. Dit kan zijn doordat jijzelf ouder bent of door ervaring vanuit je werk.  


Wat houdt het in?  

  • Je zal ondersteuning aan gezinnen bieden om te voorkomen dat kleine problemen groot worden. Je wordt maximaal een jaar lang gekoppeld aan eenzelfde gezin.  
  • Vanuit je eigen ervaring met opvoeden, bied je een gezin ondersteuning.  
  • Je neemt geen zaken van de ouder over; je staat naast het gezin.  
  • Je benadrukt dingen die wél goed gaan en niet waarover ze zich onzeker voelen.  
  • Het contact tussen jou en het gezin is gelijkwaardig en in wederzijds vertrouwen.  


Wat hebben wij jou te bieden?  

  • Elke vrijwilliger zal eerst een training volgen wat bestaat uit 6 dagdelen, voordat hij/zij gekoppeld wordt aan een gezin.  
  • Er worden intervisiebijeenkomsten georganiseerd, zodat de vrijwilligers ervaringen, tips en adviezen met elkaar kunnen delen.  
  • Eens in de zoveel tijd wordt er een themabijeenkomst georganiseerd, om op die manier bijgeschoold te blijven.  

 

Interesse?  

Ben jij enthousiast geworden over Home-Start? Of wil je nog wat meer informatie over het project? Neem dan contact op met de Home-Start coördinator Froukje de Haan.Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over De Kern, Maatschappelijk Werk

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt, ook zonder verwijzing. U kunt bij ons terecht voor algemeen maatschappelijk werk en groepswerk, voor jong en oud. Wij zijn een laagdrempelige organisatie die hulp biedt bij psychosociale, materiële en sociaal juridische problemen.
De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis. Naast het maatschappelijk werk, bieden wij ook Home-Start in de gemeente Dalfsen aan. Home-Start biedt middels getrainde vrijwilligers gezinnen een steuntje in de rug, bij lichte opvoedvragen.