Skip Sidebar

Over ons

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt, ook zonder verwijzing. U kunt bij ons terecht voor algemeen maatschappelijk werk en groepswerk, ...

WelzijnKinderen & Jongeren
Deel
Ondersteuning bij alledaagse opvoedvragen, bij Home-Start Dalfsen

Ondersteuning bij alledaagse opvoedvragen, bij Home-Start Dalfsen

Structureel werk · 3–4 uur/week
Dalfsen, Nederland
Maatje & buddyOndersteunend werkBegeleidingSociaal contact
WelzijnKinderen & JongerenVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Activiteit Delen
De Kern, Maatschappelijk Werk
#67235
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/De-Kern-Maatschappelijk-Werk/activiteiten/Ondersteuning-bij-alledaagse-opvoedvragen-bij-Home-Start-Dalfsen/67235 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zoeken vrijwilligers met opvoedervaring die begrijpen dat opvoeden soms uitdagend is! Wil jij andere ouders ondersteunen bij lichte opvoedvragen?

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilliger bij Home-Start bied je ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan (aanstaande) ouders in de gemeente Dalfsen. Ouders geven zelf aan waar ze steun bij wensen.


Ouders waarderen de hulp van Home-Start enorm! Iedere ouder wil het beste voor zijn kind en als dat even niet lukt kan dat onzeker maken. Wat jij doet lijkt soms klein, maar heeft een enorme impact op het leven van ouders én kinderen.


Als vrijwilliger ben je zelf opvoeder of ouder en wil je deze ervaring delen. Je hebt één dagdeel per week de tijd om je in te zetten voor Home-Start. Voordat je naar een gezin gaat krijg je een voorbereidingstraining, zodat je goed voorbereid kunt starten. Daarnaast heb je terugkombijeenkomsten met de andere gezellige Home-Start vrijwilligers.


Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over De Kern, Maatschappelijk Werk

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt, ook zonder verwijzing. U kunt bij ons terecht voor algemeen maatschappelijk werk en groepswerk, voor jong en oud. Wij zijn een laagdrempelige organisatie die hulp biedt bij psychosociale, materiële en sociaal juridische problemen.
De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis. Naast het maatschappelijk werk, bieden wij ook Home-Start in de gemeente Dalfsen aan. Home-Start biedt middels getrainde vrijwilligers gezinnen een steuntje in de rug, bij lichte opvoedvragen.