Skip Sidebar

Over ons

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt, ook zonder verwijzing. U kunt bij ons terecht voor algemeen maatschappelijk werk en groepswerk, ...

WelzijnKinderen & Jongeren
Deel
Ondersteun een jong gezin vanuit Home-Start

Ondersteun een jong gezin vanuit Home-Start

Structureel werk · 1–4 uur/week · Start vanaf 10 feb 2023
Dalfsen, Overijssel, Nederland
Maatje & buddyBegeleidingSociaal contactAdvies & Mentoring
WelzijnKinderen & Jongeren
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
De Kern, Maatschappelijk Werk
#60429
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/De-Kern-Maatschappelijk-Werk/activiteiten/Ondersteun-een-jong-gezin-vanuit-Home-Start/60429 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ondersteun een gezin door wekelijks of twee wekelijks langs te gaan om een luisterend oor te bieden, opvoedtips en adviezen te geven of ouders te ontlasten.

Uitgebreide omschrijving

Zoek je vrijwilligerswerk voor een dagdeel per week? Wil je een steuntje in de rug bieden aan ouders met kinderen? Dan is Home-Start misschien wat voor jou! 


Voor het project Home-Start in de gemeente Dalfsen zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Hierbij gaat het om vrijwilligers die ervaring hebben met opvoeden. Dit kan zijn doordat jijzelf ouder bent of door ervaring vanuit je werk. 


Wat houdt het in? 

  • Je zal ondersteuning aan gezinnen bieden om te voorkomen dat kleine problemen groot worden. Je wordt maximaal een jaar lang gekoppeld aan eenzelfde gezin. 
  • Je neemt geen zaken van de ouder over; je staat naast het gezin. 
  • Je benadrukt dingen die wél goed gaan. 
  • Het contact tussen jou en het gezin is gelijkwaardig en in wederzijds vertrouwen. 
  • Het gezin bepaald waar je bij helpt; je werkt dus vraaggericht. Uiteraard kijken wij bij de intake of deze vraag wel binnen Home-Start past.


Wat hebben wij jou te bieden? 

Elke vrijwilliger krijgt een training aangeboden, voordat hij/zij start bij een gezin. Vervolgens worden er terugkombijeenkomsten georganiseerd zodat vrijwilligers onderling ervaringen en tips kunnen uitwisselen. Eens in de 8 weken wordt er een themabijeenkomst georganiseerd, om op die manier bijgeschoold te worden over bepaalde onderwerpen die je zelf mag inbrengen.  

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Dalfsen Activiteiten > De Kern, Maatschappelijk Werk > Ondersteun een jong gezin vanuit Home-Start

Over De Kern, Maatschappelijk Werk

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt, ook zonder verwijzing. U kunt bij ons terecht voor algemeen maatschappelijk werk en groepswerk, voor jong en oud. Wij zijn een laagdrempelige organisatie die hulp biedt bij psychosociale, materiële en sociaal juridische problemen.
De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis. Naast het maatschappelijk werk, bieden wij ook Home-Start in de gemeente Dalfsen aan. Home-Start biedt middels getrainde vrijwilligers gezinnen een steuntje in de rug, bij lichte opvoedvragen.