Post | januari 2020 | Vrijwilliger van de maand | 2 min lezen

Vrijwilliger van de maand januari 2020

Vrijwilligers zijn er van alle leeftijden. Kevin van der Veen is ongetwijfeld één van de jongsten. Hij begon als 16 jarige! Nu is hij als 21 jarige vrijwilliger van de maand. 


Kevin had meegedaan aan een spannende spooktocht in Oudleusen. Hij wilde een jaar later opnieuw meedoen. Toen hij ontdekte dat die tocht niet doorging nam hij het initiatief om het in Nieuwleusen zelf te gaan organiseren. 

Kevin kwam geregeld in het jongerencentrum van de SMON (nu Saam Welzijn) en daar hielp hij al geregeld mee om leuke activiteiten te organiseren. Het idee van een spooktocht in het Palthebos werd verder uitgewerkt en met 20 deelnemers was het direct raak.


Inmiddels is op 8 november 2019 de vijfde spooktocht georganiseerd met 70 deelnemers. Er hebben zich wel 100 belangstellenden gemeld, maar op één avond kunnen vanwege de tijdsduur niet meer dan 70 deelnemen. Dus als je mee wilt doen is het zaak je snel te melden.


De deelnemers zijn jonge tieners van 11 tot en met 16 jaar die wel iets spannends willen beleven. Voor die spanning en een goede begeleiding wordt gezorgd door een groep van maar liefst 40 vrijwilligers. Om het werk voor te bereiden en te organiseren heeft Kevin een werkgroep opgericht. Op deze manier wordt elk jaar gezorgd voor een eigen verhaal, alle communicatie en sponsoring, voor een goede organisatie.


Kevin geniet van dit werk, omdat hij merkt dat hij er anderen een plezier mee doet. Dit werk past ook helemaal bij hem. Hij verstaat de jongeren van die leeftijd en weet dat deze belevenis bij hen aansluit. Het is kwajongensachtig, je kunt stoer zijn en de spanning op zoeken, alsof je een streek uithaalt. Maar tijdens de tocht wordt een grote mond wel gesnoerd, de spoken laten het er niet bij zitten. De spanning wordt tot grote hoogte gebracht en de stoerheid slaat om in huivering. Aan het eind heeft iedereen een prachtige belevenis gehad.


Kevin is opgeleid als kok, maar heeft voor ander werk gekozen. Hij is alle dagen met plezier onderweg om automaterialen bij garagebedrijven te bezorgen. Op de vraag wat hij over een aantal jaren graag wil doen heeft hij als antwoord: “Dat weet ik niet, ik leef in het moment”.

Hij laat de dingen op zich af komen maar wil wel graag nog een tijd door gaan met organiseren van de spooktochten. Met recht is hij trots op wat hij met zijn vrienden inmiddels vijf keer heeft gepresteerd!! Om de verschillende aspecten van het vrijwilligerswerk en het belang ervan te belichten, wordt door het Vrijwilligerspunt Dalfsen elke maand een vrijwilliger van de maand geselecteerd. Het Vrijwilligerspunt Dalfsen is een onderdeel van SAAM Welzijn.       

Tekst en foto: Jaap Hadders

Deel blogpost