Post | juli 2022 | Nieuws | 1 min lezen

Sustainable Development Goals: Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling.

Een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

SDG's (Sustainable Development Goals) zijn 17 doelen, afgesproken door de landen aangesloten bij de Verenigde Naties om van de wereld een betere plek te maken. Het idee achter de SDG's is dat niemand achterblijft en dat iedereen in staat moet zijn te bouwen aan een betere toekomst.


Ook organisaties in de gemeente Dalfsen dragen bij aan een betere wereld. Bij het Vrijwilligerspunt Dalfsen kunnen verenigingen, stichtingen en organisaties vanaf nu aangeven op welke van de 17 doelen zij een verschil maken. Daarmee kunnen we de impact van de inzet van vrijwilligers meten.

We weten uit onderzoek dat vrijwilligers verschillende motieven hebben om hun tijd gratis weg te geven. Ze steken heel vaak een handje toe omdat ze het verschil willen maken. Eén en één is twee: SDG’s gaan over de impact die je organisatie heeft of wil hebben, en vrijwilligers willen daarbij helpen. Om hen aan te trekken en te waarderen is communiceren over de sociale impact van je organisatie dus erg belangrijk. De SGD's bieden je daarbij een kader.


Heb je al een account bij het Vrijwilligerspunt Dalfsen? Vul dan in op welke SDG's jouw organisatie impact heeft. Heb je nog geen account? Maak er gratis één aan en laat via de SDG's zien op welke gebieden jouw organisatie het verschil maakt.

Vrijwilligers maken Dalfsen en de wereld mooier!


Kijk hier voor meer informatie

Hoe SGD's gebruiken voor het waarderen van je vrijwilligers? Kijk hier voor meer informatie

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
Jongeren Challenge

Jongeren Challenge!

| Nieuws
Met de jongeren challenge willen we jongeren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met ...
Lees meer
Overijsselse vrijwilligersprijs 2022

Overijsselse Vrijwilligersprijs 2022!

| Nieuws
De winnaars hebben op dinsdag 29 november hun prijs ontvangen!

Lees meer
vrijwilligerspool

Vrijwilligerspool

| Nieuws
Wil je vrijwilligerswerk doen maar weet je nog niet precies wat? Doe je al vrijwilligerswerk maar zou je af en ...
Lees meer