Post | november 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Winnaars Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021!

Overijsselse vrijwilligersprijs

De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Dalfsen

 

In het nationaal jaar van de vrijwilliger reikt de provincie Overijssel 100 prijzen uit aan mensen, die zich vrijwillig hebben ingezet in de provincie. Want mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen, zonder daarvoor betaald te krijgen, verdienen daar alle waardering voor.

 

Statenlid Luuk Folkerts heeft daarom op 25 en 26 november 2021 de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in de gemeente Dalfsen aan Wilko Braam, Bennie Meijer, Frans Mulder en Luc van Faassen. Hij reikte de prijzen uit samen met Ivonne Saueressig van het Vrijwilligerspunt Dalfsen, onderdeel van Saam Welzijn.

Dit jaar wordt ook in iedere gemeente een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt door de provincie, in nauwe samenwerking met de groene organisaties in de provincie Overijssel. Deze is in Dalfsen overhandigd aan de vrijwilligers van Dorpen van Morgen / Groen Gebogen.

Foto's: Johan Bokma.Wilko Braam

Wilko zit vanaf zijn 8e jaar in een rolstoel. Hij is al meer dan 25 jaar verbonden als vrijwilliger aan de stichting Platform Gehandicapten Dalfsen. In al die jaren gaf hij onder andere voorlichting aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Dalfsen, Nieuwleusen, Emmen en Hoonhorst. Die voorlichting gaat over mensen met een beperking waarvan hij zelf een voorbeeld is.
Bennie Meijer

Bennie staat voor iedereen klaar: zowel vrijwillig in het Anker en de Rosengaerde (dag en nacht) als voor de prachtige bloemenwinkel De Pimpernel. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag brengt hij daar als vrijwilliger boeketten weg.


 


Frans Mulder en Luc van Faassen  

Tomeloze en belangeloze inzet; dat is wat Frans en Luc al 25 jaar typeert. Frans en Luc zorgen er bij Scouting Dalfsen voor dat iedereen zich kan inzetten in een veilig gebouw en op een veilig terrein. Ze repareren wat stuk is, maken recht wat krom is en bouwen naar behoefte. De kennis van scouting en scoutingmateriaal die ze uitdragen is van onschatbare waarde.

 

 


De vrijwilligers van Dorpen van Morgen / Groen Gebogen

Janneke Dijkhof en Jacques Dekker namens de prijs in ontvangst namens deze gedreven vrijwilligersgroep (bestaande uit zo’n 50 personen). Ze pakken ontzettend veel dingen aan. Van meer natuurlijke speelplekken tot energiescans van huizen, van meedenken aan beleid tot praktische resultaten boeken. Janneke had een mooie motivatie om zich in te zetten voor Groen Gebogen: “De natuur kan wel zonder mensen, maar mensen kunnen niet zonder natuur”. 

 

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet één prijs maar 100 kleine prijzen uitgereikt door statenleden van de provincie Overijssel door de hele provincie: de OVP gaat coronaproof on tour! 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Nationale vrijwilligersdag 7 december

| Nieuws
Om de vele vrijwilligers in de gemeente Dalfsen te bedanken voor hun inzet, is op 7 december, de Nationale ...
Lees meer

Uitreiking Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023

| Nieuws
Op vrijdag 17 november is in de gemeente Dalfsen de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2023 uitgereikt door ...
Lees meer

Overijsselse Vrijjwilligersprijs 2023

| Nieuws
De prijzen worden uitgereikt op 17 november a.s. De winnaars worden thuis verrast.
Lees meer