Skip Sidebar

Over ons

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor.
Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig. Onze vereniging is opgedeeld in 23 districten, ...

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijn
Deel

Vrijwilliger opvang en ondersteuning vluchtelingen

Structureel werk · 0–8 uur/week
Flexibele locatie
Gastheer/vrouwNederlandsRussischOekraïnsEngels
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Rode Kruis IJsselland
#50655
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/Rode-Kruis-IJsselland/activiteiten/Vrijwilliger-opvang-en-ondersteuning-vluchtelingen/50655 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Zie je het Rode Kruis, zie je hulp. Wil jij ook helpen?

Uitgebreide omschrijving

In het hele land worden opvanglocaties ingericht voor vluchtelingen uit Oekraïne. In IJsselland start de Veiligheidsregio op korte termijn met meerdere locaties. Het Rode Kruis biedt ondersteuning door de inzet van hulpverleners en materiaal. 


Wat ga je doen?

Om onze eerste hulpverleners te ondersteunen en aandacht te geven aan de vluchtelingen zijn vrijwilligers nodig die als gastheer/gastvrouw kunnen optreden. Je vangt dan bijvoorbeeld mensen op, biedt een luisterend oor en helpt bij praktische zaken, zoals uitdelen van voedsel en informatievoorziening. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit van de hulpverlening verbeteren. Je wordt gekoppeld aan een eerstehulpverlener, dus je staat niet alleen. 

 

Als vrijwilliger krijg je:

·       Betekenisvol vrijwilligerswerk, jouw hulp doet er toe;

·       Nieuwe contacten, persoonlijke ontwikkeling en een mooie aanvulling op jouw CV;

·       Begeleiding en ondersteuning;

·       Een aanvullende verzekering tijdens het uitoefenen van je werkzaamheden;

·       Een vergoeding van je reiskosten.


Wie ben jij?

·       Je bent 18 jaar of ouder en hebt tijd beschikbaar;

·       Je onderschrijft de Grondbeginselen van het Rode Kruis;

·       Je beheerst naast Nederlands, ook Engels en/of de Oekraïense en/of Russische taal;

·       Je luistert goed en kunt omgaan met mensen in soms lastige situaties;

·       Je bent flexibel en bereid om aan te pakken wat er gedaan moet worden;

·       Je bent bereid een vrijwilligersovereenkomst te tekenen, ook zal een VOG (verklaring omtrent gedrag) voor je aangevraagd worden door het Rode Kruis.


*In het kader van maatschappelijk ondernemen doen we ook een beroep op werkgevers om uren van werknemers ter beschikking te stellen voor deze hulpverlening. Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening van het Rode Kruis is voortdurend in ontwikkeling. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Rode Kruis IJsselland

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor.
Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig. Onze vereniging is opgedeeld in 23 districten, die weer bestaan weer uit vele lokale vestigingen.
In Ijsselland bestaat het Rode Kruis uit negen lokale vrijwilligersgroepen. Dalfsen is er daar een van.
Plaatselijk gaat het onder andere om het aanbieden van Evenementenhulp en EHBO-cursussen. Het district coördineert onder meer Noodhulp en Bevolkingszorg, ter ondersteuning van professionele hulpdiensten tijdens rampen en grote incidenten. Zo zijn we altijd dichtbij als mensen in nood zijn.