Skip Sidebar

Over ons

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten ...

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijn
Deel

Educatie voorlichters (vrijwilliger)

2–4 uur/week
Flexibele locatie
TrainingOnderwijsZorgHulpverleningHulpverlening
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijnKinderen & Jongeren
Deel activiteit
#45459
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/Rode-Kruis-IJsselland/activiteiten/Educatie-voorlichters-vrijwilliger/45459 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Kom in actie voor het Rode Kruis
In de districten IJsselland en Twente zijn we op zoek naar meerdere enthousiaste voorlichters educatie.

Uitgebreide omschrijving

Kom in actie voor het Rode Kruis

In de districten IJsselland en Twente zijn we op zoek naar meerdere enthousiaste voorlichters educatie. Het Rode Kruis heeft diverse gastlessen en activiteiten ontwikkeld voor scholen. Met onze activiteiten ondersteunen we scholen bij het behalen van de burgerschapsdoelen, waartoe zij vanuit overheidswege verplicht zijn.

Je volgt diverse korte online e-learnings en er worden regelmatig regionale en landelijke trainingsdagen georganiseerd, waardoor je goed bekend raakt met het lesmateriaal en het gedachtengoed van het Rode Kruis.  Zo kom je goed beslagen ten ijs. Ook is er aandacht voor het toepassen van diverse presentatie- en didactische technieken. De lessen worden in duo’s gegeven, dus je staat altijd samen met een andere voorlichter voor een groep.


Wat ga je doen?

Je gaat samen met een andere vrijwilliger voorlichtingen en/of workshops geven over onderwerpen als respect, hulpbereidheid, zelfredzaamheid en humanitair oorlogsrecht. De lessen worden gegeven aan leerlingen en studenten tussen 6 en 26 jaar binnen het basisonderwijs, voorgezet onderwijs en MBO.

·       Je verzorgt minimaal 6-8 gastlessen per jaar in de regio Overijssel 

·       Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO (al mag je er ook voor kiezen je te richten op een deel van deze doelgroep)


Wie ben jij?

·       Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je vindt het leuk om voor een groep te staan.

·       Je bent tijdens schoolweken regelmatig overdag beschikbaar voor het geven van gastlessen, dit gaat in overleg.

·       Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal en een digibord of beamer.

·       Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.


Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Wil jij je graag inzetten voor het Rode Kruis? Solliciteer dan via de button.


Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Onze hulpverlening is voortdurend in ontwikkeling.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding

Over Rode Kruis IJsselland

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Samen maken we een verschil!
Deel activiteit