Skip Sidebar

Over ons

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is.

WelzijnOuderen
Deel
Word OV-ambassadeur!

Word OV-ambassadeur!

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
WelzijnOuderen
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Doe Mee met het OV
#67325
Scan me of ga naar www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl/o/Doe-Mee-met-het-OV/activiteiten/Word-OV-ambassadeur/67325 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Heeft u affiniteit met het openbaar vervoer en zet u zich graag in voor andere mensen? Word OV-ambassadeur!

Uitgebreide omschrijving

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden OV-ambassadeurs ook specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in- en uitchecken.


Op deze manier helpen OV-ambassadeurs mensen op weg in het openbaar vervoer.


"Een stukje bevestiging, dat had ik net even nodig! De informatie die ik had opgezocht samen met de alleraardigste OV-ambassadeur doorgelopen." (Marjan, 68 jaar)


Naast informatieve activiteiten organiseren OV-ambassadeurs ook proefreisjes. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. OV-ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken.


Er werken ongeveer 45 OV-ambassadeurs in kleine regioteams met verschillende activiteiten PR en contacten met andere organisaties, gemeentes en vervoerders kunnen hier ook bij horen. Zij geven hier samen met projectmedewerkers vorm en invulling aan. In Dalfsen en omgeving is het team op zoek naar versterking.


Als OV-ambassadeur krijgt u training, ondersteuning en begeleiding. We organiseren terugkomdagen waarin alle OV-ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen en waar u op de hoogte wordt gehouden van recente ontwikkelingen.


U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 3 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, uiteraard worden reis- en overige kosten vergoed.


Mogen we u als nieuwe collega begroeten?


Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op. We staan u graag te woord.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Doe Mee met het OV

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is.